Er wonen weer konijnen bij mij buiten in de "katten" ren ;) https://t.co/IBx8LjrdjM
Voor de honden eigenaren; wil je zeker weten of je hond... https://t.co/QTkNJTxkRZ
Sinds zomer 2018 ben ik met kleinere groepjes gaan lopen en ik merk aan de honden dat ze dat veel fijner vinden. Ze… https://t.co/lIkHLM8TGo

Om te voorkomen dat er darmproblemen ontstaan bij uw konijn, cavia, hamster, gerbil, degoe, chinchilla, rat of muis wordt er geprobeerd om de dieren in het pension net zo te voeren als ze thuis gewend zijn. Om deze reden is het belangrijk dat het inschrijfformulier wordt ingevuld.

Droogvoer

Het is verstandig om het merk droogvoer zo min mogelijk te veranderen bij konijnen, knaagdieren en vogels. Dit geldt natuurlijk ook als de dieren naar een pension worden gebracht. Aangezien is gebleken dat de meeste konijnen hetzelfde merk voer kregen, heeft het pension standaard Science Selective en Beaphar Care+ op voorraad. 

Knaagdieren, vogels en konijnen die een ander merk voer gewend zijn, moeten nog steeds worden gebracht met voldoende eigen voer.

Andijvie eten in het pension

Groenvoer

Voor groenvoer geldt eigenlijk hetzelfde als droogvoer. Konijnen en knaagdieren die groenten gewend zijn, zullen in het pension ook groenten krijgen. Er wordt voornamelijk andijvie, witlof, wortel, gras en onkruid gevoerd, maar de cavia's en andere knaagdieren kunnen ook komkommer, tomaat en fruit krijgen. Het is belangrijk om aan te geven op het formulier waar uw huisdier niet tegen kan.

Er zit 50g groenvoer inbegrepen in de pensionprijs, maar grotere groentenschalen zijn uiteraard tegen extra betaling mogelijk. Zie hiervoor de tarievenpagina.

Het hooi wordt graag gegeten door de konijnen en cavia's

Hooi

Inmiddels staat het pension bekend om het lekkere boerenhooi dat de konijnen, cavia's, chinchilla's, gerbils en degoes onbeperkt krijgen. Het hooi is inclusief en hoeft niet zelf te worden meegebracht. Het hooi wordt in balen bij de boer gehaald en is vaak lekkerder dan het allerduurste kruidenhooi!

 

Snoep

Snoepjes in het pensionEen vakantie zonder snoepjes is natuurlijk geen vakantie! De dieren krijgen hier 1 tot 2x per dag een verantwoord snoepje of een stukje fruit. Dat is natuurlijk altijd een feest.

De snoepjes zijn inclusief en hoeven niet te worden meegebracht.