Er wonen weer konijnen bij mij buiten in de "katten" ren ;) https://t.co/IBx8LjrdjM
Voor de honden eigenaren; wil je zeker weten of je hond... https://t.co/QTkNJTxkRZ
Sinds zomer 2018 ben ik met kleinere groepjes gaan lopen en ik merk aan de honden dat ze dat veel fijner vinden. Ze… https://t.co/lIkHLM8TGo

caviaflat

Caviaflat (1m x 0,5m)

 Sinds april 2011 beschikt Dieroppas.nl Knaagdierenhotel over een superdeluxe caviaflat inclusief verlichting! De flat bestaat uit 4 hokken van 1m x 0,50m die met trapjes verbonden kunnen worden. Het onderste hok wordt gebruikt voor konijnen, maar de rest is voor cavia's. Per verdieping kunnen er 2-3 cavia's worden gehuisvest.

Cavia's die thuis geen trapje gewend zijn en in het caviapension meerdere verdiepingen tot hun beschikking krijgen, moeten altijd wel even wennen aan het trapje. Mocht het zo zijn dat ze na een paar dagen het trapje nog steeds niet gebruiken dan worden groepen cavia's ergens anders gehuisvest zodat ze niet de hele vakantie van hun groepsgenoten gescheiden zitten.

Dieroppas.nl Knaagdierenhotel probeert altijd te voorkomen dat hotelgasten tijdens hun vakantie uit elkaar worden gehaald, maar wordt het verblijf aangepast zodat ze genoeg ruimte hebben.

 

 Flat (1,20m-2,40m x 0,65m)

caviahok

De andere flat wordt ook voor de cavia's gebruikt. De flat is zo ruim dat er voldoende plaats is voor doosjes, wilgentunnels en ander speelgoed voor de cavia's.

Een enkel verblijf in de flat is 1,20m x 0,65m waar maximaal 4 cavia's in kunnen verblijven. Twee hokken kunnen aan elkaar worden gemaakt om een ruimte te creeëren van 2,40m x 0,65m. Hier kunnen groepen cavia's hun vakantie vieren.

Cavia's die niet gewend zijn om trappen te lopen en in groepsverband leven, worden bij voorkeur in deze flat gehuisvest omdat hier geen "enge" trapjes zijn en ze toch genoeg ruimte hebben.

caviabuiten

Buiten

In tegenstelling tot konijnen mogen de cavia's met mooi weer naar buiten op het gras. Cavia's vinden het over het algemeen niet erg om verplaatst te worden van binnen naar buiten en weer terug. Daarnaast graven ze niet in het gras, proberen ze niet uit de ren te springen en maken ze geen ruzie met de buren (mijn eigen konijnen)....dingen die bij konijnen regelmatig voorkomen!

De cavia's worden alleen buiten gezet als er iemand thuis is om alles in de gaten te houden.

Tot slot zijn er nog twee buitenhokken waar cavia's eventueel in kunnen worden gehuisvest. Deze hokken zijn 1,20m bij 0,60m en kunnen aan elkaar worden gemaakt door middel van een tunnel.

Eigen hok

Het is mogelijk om de cavia's in hun eigen hok of kooi te brengen. Kiest u voor deze optie dan vragen we u wel om het formaat van het verblijf door te geven en deze schoon te brengen.

Bodembedekkingcavias

Als bodembedekking wordt bij cavia's een laag kranten gebruikt met daarop een laag zaagsel en in het midden een berg vers hooi. Bij langharige cavia's ligt er nog een dun laagje stro op het zaagsel zodat niet al het zaagsel in hun vacht blijft hangen.

Mocht u andere wensen hebben omtrent de bodembedekking dan kunt u deze kenbaar maken. Zaagsel, stro, hooi en beukensnippers zijn aanwezig in het knaagdierenhotel. Andere bodembedekking dient u zelf voldoende mee te brengen.