Er wonen weer konijnen bij mij buiten in de "katten" ren ;) https://t.co/IBx8LjrdjM
Voor de honden eigenaren; wil je zeker weten of je hond... https://t.co/QTkNJTxkRZ
Sinds zomer 2018 ben ik met kleinere groepjes gaan lopen en ik merk aan de honden dat ze dat veel fijner vinden. Ze… https://t.co/lIkHLM8TGo

nobivac myxo-rhdBij konijnen zijn er drie belangrijke ziektes waar ze voor ingeënt kunnen worden. Dit zijn myxomatose, VHS/VHD en sinds december 2015 VHS2. Konijnen die in het pension komen, moeten recent zijn ingeënt tegen deze ziekten. Een inentingsboekje of een ander bewijs van inenting (bijvoorbeeld de rekening) moet bij het brengen worden afgegeven.

 

Konijn op vakantie bij De DierenvriendIn & Uit

Myxomatose

Myxomatose is een dodelijk pokkenvirus en wordt verspreid door stekende insecten zoals muggen en vlooien. De ziekte komt vooral voor in de zomer en in het najaar. Dobby het konijn lekker aan het loungen in het pension

 

VHS/VHD

VHS is een besmettelijk virus dat wordt overgebracht door eigenlijk alles; van kleren tot insecten tot direct contact.

Konijnen dienen minimaal 3 weken voor aanvang van hun verblijf in het pension te zijn ingeënt en de inenting mag niet verlopen tijdens het verblijf in het pension.

Inentingen Myxomatose/VHS1: Nobivac Myxo RHD (1 jaar werkzaam)

Inentingen VHS/RHD2: Eravac of Filavac (6 maanden werkzaam). Ik weet dat er in de bijsluiters een langere werkzaamheid wordt aangegeven (resp 9 maanden en 12 maanden) maar in overleg met de fabrikant houd ik 6 maanden aan vanwege een verhoogde infectiedruk.