Er wonen weer konijnen bij mij buiten in de "katten" ren ;) https://t.co/IBx8LjrdjM
Voor de honden eigenaren; wil je zeker weten of je hond... https://t.co/QTkNJTxkRZ
Sinds zomer 2018 ben ik met kleinere groepjes gaan lopen en ik merk aan de honden dat ze dat veel fijner vinden. Ze… https://t.co/lIkHLM8TGo

bramruthAangezien ik veel vragen kreeg over het koppelen van konijnen en of dat ook hier kon, ben ik jaren geleden begonnen met koppelvakanties. Koppelvakanties?  Aangezien ik de term koppelvakantie zelf hebben verzonnen, zult u zich misschien afvragen wat ik hier mee bedoel!

Een koppelvakantie is een verblijf in mijn hotel waar ik uw konijnen probeer te koppelen voor als het thuis niet lukt. Na de autorit worden de konijnen meteen in het hotel samen in een neutrale ruimte gezet. Deze ruimte is ongeveer 9m2 zodat ze genoeg ruimte hebben om elkaar te ontlopen. Daarnaast staan er als afleiding dozen, hooibakken en eten. Door de stress van de autorit en de vreemde omgeving reageren de konijnen meestal heel anders op elkaar dan thuis.

lolalenaHet eerste uur worden ze nauwlettend in de gaten gehouden want we zitten uiteraard niet te wachten op vechtende konijnen. Als er in het eerste uur geen problemen zijn, dan wordt er regelmatig gekeken of het goed blijft gaan. Afhankelijk van het gedrag van de konijnen wordt er besloten of ze 's nachts ook al bij elkaar kunnen blijven of dat het beter is om ze even apart te zetten. De eerste paar dagen kijk ik ook op de wifi camera of het goed blijft gaan als ik er niet bij ben. 

Of het koppelen gaat lukken en hoelang het dan gaat duren, is natuurlijk niet te voorspellen. Meestal kunnen de konijnen na 1 à 2 weken gekoppeld naar huis toe gaan. Ik raad de eigenaren dan altijd wel aan om de ruimte waar ze thuis gaan wonen goed schoon te maken en de inrichting te veranderen.

Rammen moeten minimaal 3 weken voor een koppelvakantie gecastreerd zijn!