Er wonen weer konijnen bij mij buiten in de "katten" ren ;) https://t.co/IBx8LjrdjM
Voor de honden eigenaren; wil je zeker weten of je hond... https://t.co/QTkNJTxkRZ
Sinds zomer 2018 ben ik met kleinere groepjes gaan lopen en ik merk aan de honden dat ze dat veel fijner vinden. Ze… https://t.co/lIkHLM8TGo

Momenteel heb ik 3 katten en 4 konijnen. Niet zoveel als men misschien zou verwachten, maar genoeg voor mij! Ik zal ze hier even voorstellen!

Thomas

thomas

Thomas is in september 2005 bij mij gekomen via Stichting Redcat, nadat ik me had opgegeven als gastgezin. Het was de bedoeling om hem te socialiseren en dan weer terug te brengen, maar dat is nooit gebeurd want ik wilde hem niet meer kwijt! Van een bange kitten veranderde hij in een hele lieve, slimme, ontdeugende kater.

In 2007 is hij bijna 11 weken vermist geweest. Uiteindelijk heb ik hem zo'n 100m verderop met een vangkooi gevangen, maar had niet door dat het Thomas was. Hij zat onder het frituurvet, mauwde anders en z'n chip werd niet uitgelezen bij de dierenarts waardoor ik dacht dat het Thomas niet kón zijn. Toen ik hem wilde laten chippen, kwamen we erachter dat het Thomas wél was. Al die toevallige "thomastrekjes" waren dus niet toevallig!

Zijn avontuur heeft hem fysiek en qua gedrag een stuk volwassener gemaakt.

Meer over Thomas z'n kittentijd kunt u hier lezen en meer over zijn vermissing hier.

oscar

Oscar

Oscar heb ik in oktober 2007 uit Dierenasiel Doornakkers in Eindhoven gehaald, omdat Thomas zolang weg bleef en Femke toch wel eenzaam was. Oscar is een allemansvriend, vindt alles en iedereen lief en staat altijd vooraan als hij etensbakjes hoort. Elke middag is het weer tijd om, met z'n neus tegen het raam geplakt, te mekkeren naar vogels. Verder speelt hij graag met speelhengels, pingpong balletjes en muisjes.

Zijn grootste vriend is Thomas waar hij veel mee speelt, stoeit en knuffelt.

Rickyricky

Mijn laatste aanwinst is Ricky! Hij is in september 2011 hier komen wonen vanuit Kittenopvang Miauw waar hij terecht was gekomen nadat Renée van Stichting Kattekop hem had gevangen bij de McDonalds in Best. Mijn andere katten hebben even de tijd nodig gehad om aan zo'n kleine druktemaker te wennen, maar het gaat steeds beter. Thomas en Ricky stoeien veel, terwijl Oscar ervoor zorgt dat hij netjes gewassen wordt.

ren

Mijn katten komen niet los buiten maar kunnen wel de hele dag hun ren in (2m x 6m). Vooral met mooi weer en 's avonds zijn ze daar vaak te vinden. Aangezien er al meerdere keren is gevraagd waar we de panelen hebben aangeschaft; deze hebben we na lang zoeken bij Groenrijk gevonden. Ze gingen daar uit het assortiment dus we hebben er ook nog flinke korting op gehad.

Mijn katten eten geen brokjes of ander commercieel voer, maar eten rauw. Ik kan het iedereen met een hond, kat of fret zeker aanraden, MAAR lees je wel eerst heel goed in om te voorkomen dat je te eenzijdig gaat voeren. Meer informatie over rauw voeren kun je vinden op http://www.voernatuurlijk.nl

 

jasper

Jasper

Na een aantal Hollanders te hebben gehad in het pension ben ik helemaal verliefd geworden op dit ras. Alleen zat er nooit 1 in de opvang als ik op zoek was naar een konijn. In augustus 2007 kwam eindelijk mijn wens uit...Jasper zat bij Opvang Konijnenberg en ik zocht een konijn na het verlies van Bram.

Hij was toen pas 3 maanden oud, maar meteen al helemaal verliefd op Ruth. Ze werd door het gaas regelmatig ondergesproeid. Met 4,5 maand heb ik hem al laten castreren want m'n huis rook helemaal naar Jasper en de spetters zaten op de koelkast...

Jasper is een geweldig konijn. Hij is altijd vrolijk, speels, springt bij je op de bank om stukjes appel van tafel te pikken of om geaaid te worden. Als je hem dan lang genoeg aait, krijg je een wasbeurt als dank.zowy

Zowy

Dan heb je eindelijk je Hollander, komt er zo een tweede op je pad! Zowy heb ik in december 2008 bij Opvang Franky in Eindhoven gehaald. Van aaien wil ze weinig weten, de katten worden grommend weggejaagd en zelfs Jasper moet oppassen als er eten aan komt. Verder is alles slopen haar grootste hobby met als gevolg een huis vol met hekjes om mijn spullen te beschermen. Toch is ze een heel onzeker konijn en is snel bang. Tijdens een paniekaanval kan ze dan overal tegenaan knallen.

jasperzowyQua uiterlijk passen ze natuurlijk perfect bij elkaar, helaas dachten ze daar in het begin zelf anders over. Het koppelen van Zowy en Jasper heeft een tijdje geduurd en ik stond op het punt om het op te geven. Nog een laatste poging gewaagd en vanaf dat moment is het een heel leuk stel.

Jasper en Zowy wonen binnen in een ruime ren in de keuken. 's Avonds mogen ze in de kamer rondlopen en met mooi weer hebben ze een superdeluxe buitenren.