Er wonen weer konijnen bij mij buiten in de "katten" ren ;) https://t.co/IBx8LjrdjM
Voor de honden eigenaren; wil je zeker weten of je hond... https://t.co/QTkNJTxkRZ
Sinds zomer 2018 ben ik met kleinere groepjes gaan lopen en ik merk aan de honden dat ze dat veel fijner vinden. Ze… https://t.co/lIkHLM8TGo

Ceasar/Cecelien 1986 - 1995

ceasarCeasar, of Cecelien zodra iemand beweerde dat het een vrouwtje was, woonde buiten onder de schommels. In het begin waren we bang voor haar...maar ze heeft ons nooit gebeten of gekrabd. In de winter woonde ze in de garage (waar ik haar stiekem los liet lopen toen ik ouder was).

Omdat we haar niet mee konden nemen naar Engeland hebben we haar bij een kennis geplaatst die zelf al meerdere konijnen had . Helaas is ze daar al vrij snel gepakt door een of ander roofdier.


Flopsy september 1997 - november 1997

flopsyFlopsy kwam op 8 jarige leeftijd bij ons wonen, omdat degene van wie hij was ging studeren. Al vrij snel kwamen we erachter dat hij zo moeilijk liep vanwege een ingegroeide nagel. Nadat de nagel was verwijderd en hij een antibioticumkuurtje had gehad, kon hij weer sprinten! Hij volgde je overal en hielp me graag met m'n huiswerk.

Twee maanden later vond ik hem stuiptrekkend en bloedend in z'n hok. Voor de deur van de dierenarts is hij overleden. Wat het precies is geweest? Misschien VHS, maar zeker weten doe ik dat niet.


Floris februari 1998 - december 2001 en Floortje april 1998 - november 2002

florisfloorFloris en Floortje waren de eerste konijnen die écht van mij waren. Beiden kwamen vanuit de RSPCA. Floris was een heel lief konijn waar iedereen gek op was. Floortje was een beetje mensenschuw maar helemaal gek op Floris. Waar hij ging, ging zij ook. Helaas zijn ze niet oud geworden.

Floris wilde opeens niet meer eten, maar de dierenarts vond hem er niet ziek uitzien. Die avond ging het alleen maar slechter en de dienstdoende dierenarts zei dat hij nu al zover heen was, hij ook niks meer kon doen. Hij adviseerde om zoveel mogelijk suikerwater te geven (dit dus NOOIT doen!). Een paar uur later is hij onder de kerstboom overleden terwijl ik hem aaide. Na de dood van Floris ben ik me meer gaan verdiepen in konijnen en hun gezondheid. 

Floortje is er nooit echt overheen gekomen. Ze kreeg het ene kwaaltje na het andere en overleed 11 maanden later.

Hanna en Scarlet oktober 2000 - april 2003

hannascarletHanna en Scarlet waren 2 zusjes die ik van een kennis heb gekregen die een nestje had. Ze woonden binnen in een flat waar ze het trappetje helemaal geweldig vonden! Met mooi weer mochten ze bij Bram in de ren op het gras. Natuurlijk bleven ze zoveel mogelijk onder de doos zitten, maar daar vond Bram niks aan. Hij sleepte regelmatig de doos door de ren waardoor de cavia's weer wat beweging hadden. Regelmatig gingen ze bij Bram zitten om afgelebberd te worden. In april 2003 heb ik ze naar iemand gebracht waar ze in een groep zouden komen, omdat ik helaas niet al mijn dieren mee terug kon nemen naar Nederland.

Millie 2000 - augustus 2005

millieOnze eerste poes! In Engeland hebben we haar uit een opvang gehaald toen ze 3 jaar was. In het begin was ze heel erg stout en maakte ze er misbruik van dat we helemaal geen ervaring hadden met katten. Zodra ze blies durfden we al niks meer met haar te doen.

Gelukkig veranderde ze al snel in een lieve kat waar we (bijna) alles mee mochten doen. Als je haar riep, kwam ze meteen al aanrennen, zo goed reageerde ze op haar naam. De reis terug naar Nederland ging heel goed en ze was hier ook al snel gewend. Het enige probleem dat ze had, was dat ze regelmatig een blaasontsteking had.

In augustus 2005 is ze aangereden. De klap heeft ze wel overleefd, maar haar rug was precies op de verkeerde plaats gebroken. We hebben het nog even aan gekeken maar na 2 dagen was het duidelijk dat er belangrijke zenuwen kapot waren waardoor ze niet zelf kon plassen en poepen. We hebben haar toen alsnog in laten slapen. Dit is de reden dat mijn huidige katten niet los buiten mogen lopen. Ik vind het veel te gevaarlijk.

Bram januari 2002 - oktober 2007

bramNa de dood van Floris heb ik al vrij snel Bram gekregen om Floortje op te vrolijken. Ook hij kwam van de RSPCA. Eigenlijk was ik op zoek naar een leuke hangoor, maar toen zag ik Bram en hoorde dat hij daar al heel lang zat omdat hij zo wild was en beet. Ik mocht hem even aaien en hij kroop meteen in m'n nek. De medewerker van het asiel wist niet wat ze zag!

In het begin was Bram heel erg bang en hij beet inderdaad, maar niet uit agressie. Het koppelen met Floortje liep uit op een mislukking dus woonden ze naast elkaar. bramruthToen Floortje overleed, mocht Bram los in de hele kamer.

In 2003 verhuisde hij mee terug naar Nederland waar hij meteen Clara als vriendin kreeg. Langzaamaan werd hij ook steeds tammer en na 2 jaar mocht ik hem eindelijk aaien terwijl hij losliep.

Na Clara is hij aan z'n tweede jeugd begonnen toen Ruth in z'n leven kwam. Uiteindelijk is Bram een heel vrolijk konijn geworden en leek hij het eeuwige leven te hebben totdat hij in oktober 2007 overleed op 8 jarige leeftijd.

Clara mei 2003 - mei 2005

clarabramclaraClara is bij mij gekomen nadat ik een advertentie had geplaatst op internet dat ik een oudere voedster zocht. Clara woonde al 5 jaar alleen, maar de koppeling met Bram was binnen 5 minuten geregeld.

Clara kon dag in dag uit graven in haar zandbak. Als ze daar niet in zat dan was ze of met Bram aan het knuffelen of aan het eten. Soms was ze een beetje klungelig, maar ze was wel ontzettend lief tegen iedereen.

Op 8 jarige leeftijd is ze overleden aan een blaas- en/of baarmoederprobleem.

Ruth mei 2005 - december 2008

ruthSoms kom je thuis met een heel ander konijn dan gepland. Na Clara wilde ik een wat ouder en lekker groot konijn voor Bram, maar ik kwam thuis met Ruth. Een klein opdondertje dat na een paar weken Bram steeds ondersproeide en steeds op hem wilde rijden. Na sterilisatie was dit gedrag helemaal over en waren ze een gelukkig stelletje.

Ruth was een konijn met karakter; een blijf-van-mijn-lijf konijn. Als ze iets niet wilde dan gromde ze wat en liet duidelijk merken dat ze het er niet mee eens was. Terwijl ze eerst bang was voor de katten, had ze al snel door dat de katten banger waren voor haar en daar maakte ze graag gebruik van. Soms probeerde ze de baas te worden over Bram maar die hoefde zich alleen om te draaien of ze droop al af.

ruthjasperNa Bram heeft ze nog een jaartje samen met Jasper gewoond. De koppeling duurde wat langer omdat Jasper nog gecastreerd moest worden, maar na een strijd in de gang ging het perfect tussen die twee. Jasper hield van poetsen en Ruth hield van gepoetst worden.

Ruth is niet zo oud geworden. Ze heeft eigenlijk haar hele leven last gehad van niesbuien die steeds erger werden. Ik heb wel allerlei onderzoeken laten doen en foto's laten maken, maar er was geen duidelijke oorzaak. Eind 2008 begon ze opeens heel erg af te vallen. Toen ze ook niet meer wilde eten, heb ik haar in laten slapen.

Gerbils

gerbilsHet begon met 2 broertjes die ik had overgenomen van iemand die ze anders zou loslaten in de tuin. Een paar weken later hadden de "broertjes" kleintjes gekregen. Opeens had ik dus 7 gerbils...en had ik nog een aquarium nodig, want niemand wilde ze hebben.

Na deze generatie heb ik nog een keer 4 gerbils uit de opvang in Sittard gehaald. Deze staan hiernaast op de foto; Bas, Ben, Jip en Joost. Deze 4 gingen veel vriendelijker met elkaar om dan de gerbils die ik daarvoor had. Gerbils zijn erg leuk als je ze in een aquarium houdt waarin ze tunnels kunnen graven, alleen heb ik het geduld niet om ze echt handtam te maken. Misschien dat ik ze ooit wel weer neem.